Du er her:

Skolepakken

Fagdag på Tønsberg renseanleggØnsker dere besøk hos oss kan dere kontakte Gard Jacobsen:
tlf. 916 30 535 e-post: gard@rense.no

Undervisningsopplegg

Vi tar gjerne mot besøk fra skoleklasser. Vi har jevnlig besøk av klasser både fra barne- og ungdomsskolen samt fra videregående skole.

Vi kan hjelpe til med å tilrettelegge slik at besøket kan inngå som en del av undervisningen i henhold til gjeldende fagplan.

Eksempel på tilpassing av opplegg:

Omvisning

Tradisjonelt bedriftsbesøk med en gjennomgang i plenum der vi forteller om oss, hva vi driver med og hvordan rensing av avløpsvann foregår. Deretter tas en befaring rundt i anlegget. Varighet 1- 1 ½ time. Dersom det er flere enn 1 skoleklasse bør det deles i flere puljer.

Aktivitetsdag

Granly skole har noen år hatt aktivitetsdag hos oss med ballspill etc på gressplen utenfor og omvisning i puljer inne i anlegget.

Fagdag

I samarbeid med Greveskogen Videregående skole, NHO og vannbehandlingsbedriften Krüger Kaldnes har vi utviklet et opplegg med fagdag for videregående skole. Klassen er hos oss hele dagen og har et program med foredrag fra industrien med vekt på bruk av biologi og kjemi i praksis. Det er også lagt til rette for elevoppgaver innen kjemi og biologi. Oppgavene går ut på diverse målinger (pH, ledningsevne, alkalitet mv), bestemme nødvendig dosering av kjemikalier for optimal rensing, mikroskopiering mv. Noen av dagen skjer i plenum, mens det meste av oppgaveløsning og omvisning i anlegget skjer i grupper.

Opplegget kan tilpasses til aktiviteter for ungdomsskolen eller at vi har en halv dag.


Trenger du fakta og ideer til bruk i undervisningen, så kan du finne mye nyttig stoff på www.vannkunnskap.no

Tønsberg Renseanlegg IKS Postboks 47,3166 Tolvsrød
33 35 77 50 post(at)rense.no